Choose the best hosting by reading users web host reviews. Get the best joomla host online.

Λάρισα και Ημαθία «θρηνούν» ολοκληρωτικές καταστροφές στις δενδρώδεις καλλιέργειές τους

Δημοσιευμένο στις 17 Απρίλιος 2019

 

 rodakinies


16/4/2019

Λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης

«Ανοχύρωτοι» οι αγρότες μας στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής

 

To θέμα της ολοκληρωτικής καταστροφής σε δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπέλια από την έντονη χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών στους Νομούς Ημαθίας και Λάρισας, έφερε στη Βουλή, με Ερώτησή της, η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, κ. Φωτεινή Αραμπατζή

Η κ. Αραμπατζή και ο συνυπογράφων βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος κάνουν λόγο για την απόγνωση, στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος των εν λόγω περιοχών (Αργυροπούλι, Δαμάσι, Πλατανούλια και της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου και Ελασσόνας) στο Ν. Λάρισας, καθώς και πολλών χωριών του Νομού Ημαθίας (Μελίκη, Άραχος, Μακροχώρι, Κουλούρα, Διαβατός, Κοπανός, Ροδοχώρι, Λευκάδι), που υπέστησαν μια απίστευτη φυσική καταστροφή, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης των τελευταίων 24ώρων.

Οι καταστροφές υπολογίζονται σε ποσοστό άνω του 80%, και αφορούν δυναμικές καλλιέργειες, όπως είναι τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, τα οποία βρίσκονται στο ευαίσθητο στάδιο του καρπιδίου αλλά και τα αχλάδια και ακτινίδια καθώς και τα αμπέλια αυτών των περιοχών.

Όπως τονίζει, η κ. Αραμπατζή οι παραγωγοί είναι απελπισμένοι καθώς την ώρα, που καλούνται να ανταπεξέλθουν στην πρωτοφανή οικονομική δίνη που προκαλούν οι αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις καθώς και η γιγάντωση του κόστους παραγωγής, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν την παραγωγή τους να χάνεται.

Η Τομεάρχης της ΝΔ, επανέρχεται αφενός στην αναχρονιστικότητα του ΕΛΓΑ, ως προς τους ασφαλίσιμους κινδύνους αφετέρου στην έλλειψη ρευστότητας του Οργανισμού, αφού τα αποθεματικά του μεταφέρθηκαν, χωρίς επιστροφή, τον Απρίλιο του 2015 με ΠΝΠ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΕΛΓΑ «ορθώνει ένα διαρκές “ΟΧΙ” στην κάλυψη των ζημιών τους, που βρίσκονται είτε εκτός ασφαλιστικού πλαισίου είτε αποκλείονται λόγω ερμηνείας ενώ την ίδια στιγμή καταβάλλει μέρος μόνο -το 70%- των βεβαιωμένων αποζημιώσεων. Και όλα αυτά την ώρα, που οι αγρότες καταβάλλουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές χωρίς καμία ανταποδοτικότητα».

Η Σερραία Βουλευτής υπογραμμίζει, ότι καθίσταται απόλυτα αναγκαία η ενεργοποίηση του συνόλου των διαθέσιμων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, προκειμένου να υπάρξει τάχιστη και δίκαιη καταγραφή των ζημιών καθώς και γρήγορη αποτύπωση του εκτιμητικού αποτελέσματος και επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά ότι οι Έλληνες αγρότες βρίσκονται δυστυχώς «ανοχύρωτοι» απέναντι στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, που συνεχώς εντείνονται και θα εντείνονται καταστρέφοντας τις σοδειές τους και απειλώντας την ίδια τούς την επιβίωση.

Ως εκ τούτου, ρωτά τον κ. Αραχωβίτη, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την στήριξη των πληγέντων παραγωγών των Νομών Ημαθίας και Λάρισας, που χωρίς υπαιτιότητά τους θα απολέσουν το εισόδημα τους, πότε θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, πότε επιτέλους θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, μετά από διαβούλευση με τους αγρότες, όπως έχει ήδη εξαγγείλει, ποιες είναι οι προτάσεις της Κυβέρνησης για τη διαχείριση των κινδύνων των αγροτών στη Νέα ΚΑΠ 2021-2027, ποιο επιτέλους το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των Μέτρων 5.2 και 8.4 και για ποιο λόγο είναι αναποτελεσματική η αντιχαλαζική προστασία με τον ψεκασμό χαλαζοφόρων νεφών, στην οποία είναι ενταγμένες οι πληγείσες περιοχές.

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Ερώτηση έχει ως εξής:

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Βουλευτής Ν. Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

15/4/2019

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κον Σταύρο Αραχωβίτη

 

Θέμα: «Ολοκληρωτικές καταστροφές σε δενδρώδεις καλλιέργειες από χαλάζι στους νομούς Ημαθίας και Λάρισας»

 

Κύριε Υπουργέ,

Σε απόγνωση βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος των περιοχών Αργυροπούλι, Δαμάσι, Πλατανούλια και την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου στο Ν. Λάρισας, όπως και σε πολλά χωριά των Δήμων Αλεξάνδρειας, Νάουσας και Βέροιας (Μελίκη, Άραχος, Μακροχώρι, Κουλούρα, Διαβατός, Κοπανός, Ροδοχώρι, Λευκάδια) του Ν. Ημαθίας, που υπέστησαν μια απίστευτη φυσική καταστροφή, στις δενδρώδεις καλλιέργειες τους, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης των τελευταίων 24ώρων.

Οι καταστροφές υπολογίζονται σε ποσοστό άνω του 80%, κυρίως σε δυναμικές καλλιέργειες όπως είναι τα πυρηνόκαρπα, ροδάκινα και νεκταρίνια, τα οποία βρίσκονται στο ευαίσθητο στάδιο του καρπιδίου αλλά και σε αχλάδια και ακτινίδια, που κυριαρχούν σε αυτές τις περιοχές.

Οι παραγωγοί είναι απελπισμένοι καθώς την ώρα, που καλούνται να ανταπεξέλθουν στην πρωτοφανή οικονομική δίνη που προκαλούν οι αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις καθώς και η γιγάντωση του κόστους παραγωγής, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν την παραγωγή τους να χάνεται.

Την ίδια ώρα ο εποπτευόμενος από το Υπουργείο σας ΕΛΓΑ, πλήρως αναχρονιστικός ως προς τους ασφαλίσιμους κινδύνους και στερούμενος ρευστότητας, αφού τα αποθεματικά του μεταφέρθηκαν χωρίς επιστροφή τον Απρίλιο του 2015 με ΠΝΠ, βρίσκεται ουσιαστικά απέναντί τους. Αφενός ορθώνοντας ένα διαρκές «ΟΧΙ» στην κάλυψη των ζημιών τους, που βρίσκονται είτε εκτός ασφαλιστικού πλαισίου είτε αποκλείονται λόγω ερμηνείας αφετέρου καταβάλλοντας μέρος μόνο-το 70%- των βεβαιωμένων αποζημιώσεων. Και όλα αυτά τη στιγμή, που οι αγρότες καταβάλλουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές χωρίς καμία ανταποδοτικότητα.

Κατόπιν τούτων και επειδή:

-Καθίσταται απόλυτα αναγκαία η ενεργοποίηση του συνόλου των διαθέσιμων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, προκειμένου να υπάρξει τάχιστη και δίκαιη καταγραφή των ζημιών καθώς και τάχιστη αποτύπωση του εκτιμητικού αποτελέσματος

-Οι Έλληνες αγρότες βρίσκονται δυστυχώς «ανοχύρωτοι» απέναντι στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, που συνεχώς εντείνονται και θα εντείνονται και που καταστρέφουν τις σοδειές τους και απειλούν την ίδια τους την επιβίωση

Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ:

  1. 1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την στήριξη των πληγέντων παραγωγών των Νομών Ημαθίας και Λάρισας, που χωρίς υπαιτιότητά τους θα απολέσουν το εισόδημα τους;
  2. 2.Πότε υπολογίζετε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση τω πληγέντων παραγωγών;
  3. 3.Πότε επιτέλους σκοπεύετε να προχωρήσετε σε αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, μετά από διαβούλευση με τους αγρότες, όπως έχετε ήδη εξαγγείλει;
  4. 4.Ποιες είναι οι προτάσεις σας αναφορικά με την διαχείριση των κινδύνων των αγροτών, που περιγράφονται στα σχέδια των Κανονισμών της Νέας ΚΑΠ 2021-2027;
  5. 5.Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά σας για την υλοποίηση ειδικά των Μέτρων 5.2 και 8.4;
  6. 6.Για ποιο λόγο είναι αναποτελεσματική η αντιχαλαζική προστασία με τον ψεκασμό χαλαζοφόρων νεφών, στην οποία είναι ενταγμένες οι πληγείσες περιοχές;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Φωτεινή Αραμπατζή

Βουλευτής Σερρών ΝΔ

 

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ

Απολογισμό και αιτιολόγηση των ενισχύσεων de minimis ζητά από την Κυβέρνηση η Φ. Αραμπατζή

Δημοσιευμένο στις 09 Απρίλιος 2019

provata voskotopia


9/4/2019

 

 

«Τί χρήματα αφήνετε στα ταμεία για την αντιμετώπιση μελλοντικών σοβαρών κρίσεων;»

 

Απολογισμό και αιτιολόγηση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας- deminimis, από την Κυβέρνηση, ζητά με Ερώτησή της στη Βουλή η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Η κ. Αραμπατζή κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι λόγω των καταδιωκτικών πολιτικών της  αφενός οδήγησε τον αγροτικό κόσμο σε μια σειρά από κρίσεις, με κραυγαλέο παράδειγμα αυτό της κατάρρευσης του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας, αφετέρου εκτεθειμένο σε κρίσεις, όπως οι τεράστιες απώλειες εισοδήματος εξ αιτίας των σφοδρών φαινομένων της κλιματικής αλλαγής. Κλιματική αλλαγή, που η Κυβέρνηση αντιμετώπισε με ανεπίτρεπτη ολιγωρία, αφήνοντας ανεκμετάλλευτα, διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Από τη μια ένας αναχρονιστικός  και στερούμενος ρευστότητας ΕΛΓΑ και από την άλλη η αδιαφορία σας  να αναζητήσετε λύσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία και λιμνάζουν, σας οδήγησαν να καταφεύγετε πρόχειρα, αποσπασματικά και με το "βλέμμα" στις επικείμενες εκλογές στην “εύκολη” λύση της χορήγησης των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, αντί να ασχοληθείτε με την “ρίζα” του κακού των προβλημάτων, αντιμετωπίζοντάς τα».

Η Τομεάρχης της ΝΔ υπογραμμίζει, ότι οι ενισχύσεις deminimis, που αποτελούν εθνικά και περιορισμένα χρήματα διέπονται από ένα αυστηρό θεσμικό κοινοτικό πλαίσιο. Πλαίσιο, που επιβάλει την χρηστή διαχείρισή τους, ορίζει συγκεκριμένο όριο, που δεν πρέπει να ξεπεραστεί τόσο ως μεμονωμένες ενισχύσεις όσο ως συνολικό ποσό για οποιαδήποτε τριετή περίοδο, απαιτεί ειδική τεκμηρίωση, που να τις δικαιολογεί ενώ πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περιόδους σοβαρής κρίσης και για πολύ ειδικούς σκοπούς όπως για παράδειγμα για ζημιές που προκαλούνται από αίτια, τα οποία δεν προστατεύονται δυνάμει της ενωσιακής ή της εθνικής νομοθεσίας.

Η κ. Αραμπατζή, στηλιτεύοντας ότι το πολύτιμο αυτό κοινοτικό εργαλείο έχει καταστρατηγηθεί από την Κυβέρνηση και χρησιμοποιείται αφενός ως αναποτελεσματική «ασπιρινούλα» σε χειμάζουσες κρίσεις αφετέρου ως μέσο προεκλογικής πολιτικής «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» ότι η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή δεν αφήνει το καθεστώς στην τύχη του αλλά στέλνει κατά καιρούς ελεγκτές για να επαληθεύσουν την ορθότητα εφαρμογής του Κανόνα, αναφέροντας μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα άλλων χωρών.

Ζητά ως εκ τούτου, από τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών σε ποιες περιπτώσεις κρίσεων και ποια ποσά ανά περίπτωση έχουν δοθεί ως ενισχύσεις ήσσονος σημασίας την τριετία, που διανύουμε, ποια η αιτιολόγηση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κάθε περίπτωση και κυρίως ποιο είναι το υπόλοιπο των χρημάτων, που απομένουν  με βάση το όριο για τη χώρα μας για την αντιμετώπιση μελλοντικών σοβαρών κρίσεων.

Τέλος ρωτά ποιες είναι οι μέχρι τώρα ενέργειές της Κυβέρνησης, για τη δημιουργία υποχρεωτικού κεντρικού μητρώου σύμφωνα με την απαίτηση του πρόσφατου κανονισμού 2019/316.

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Ερώτηση έχει ως εξής:

 

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Βουλευτής Ν. Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

9/4/2019

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

τους Υπουργούς:

 

  • Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κον Σταύρο Αραχωβίτη

 

  • Οικονομικών

Κον Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

 

 

Θέμα: «Απολογισμός και αιτιολόγηση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας - de minimis, από την Κυβέρνηση»

 

 

Κύριοι Υπουργοί,

Είναι γεγονός ότι πέραν των καταδιωκτικών πολιτικών με τις οποίες «φιλοδωρήσατε» τους αγρότες -φορολογικό, ασφαλιστικό, εκτίναξη του κόστους παραγωγής- αφήσατε επί των ημερών σας τον αγροτικό κόσμο εκτεθειμένο σε μια σειρά από κρίσεις.

Κρίσεις, προκαλούμενες αφενός εξ αιτίας των πολιτικών σας, με κραυγαλέο παράδειγμα αυτό της κατάρρευσης του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας αφετέρου εξ αιτίας της ολιγωρίας σας να αντιμετωπίσετε σύγχρονα προβλήματα, όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής και των τεράστιων απωλειών εισοδήματος, που προκάλεσε τα τέσσερα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησής σας. Από τη μια ένας αναχρονιστικός και στερούμενος ρευστότητας ΕΛΓΑ και από την άλλη η αδιαφορία σας να αναζητήσετε λύσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία και λιμνάζουν, σας οδήγησαν να καταφεύγετε πρόχειρα, αποσπασματικά και με το «βλέμμα» στις επικείμενες εκλογές στην «εύκολη» λύση της χορήγησης των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, αντί να ασχοληθείτε με την «ρίζα» του κακού των προβλημάτων, αντιμετωπίζοντάς τα.

Ενισχύσεις, που σύμφωνα με το αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, αποτελούν εθνικά χρήματα, δηλαδή χρήματα του κάθε Ευρωπαίου και συνεπώς και κάθε Έλληνα φορολογούμενου, τη χορήγηση των οποίων, όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ οφείλουν να κοινοποιούν προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα, ως γνωστόν, δεν μπορούν να δώσουν κρατική ενίσχυση μέχρις ότου αυτή εγκριθεί από την Ε. Επιτροπή.

Υπάρχει ωστόσο εξαίρεση, όταν τα ποσά της ενίσχυσης είναι αρκετά μικρά, όπως στην περίπτωση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis), όπου δεν απαιτείται η εκ των προτέρων έγκριση, αφού οι ενισχύσεις αυτές δεν απειλούν τον ανταγωνισμό και τις συναλλαγές στην εσωτερική αγορά.

Όμως, το υπόλοιπο αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο ισχύει κανονικά και μάλιστα οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας χορηγούνται υπό την προϋπόθεση ότι τόσο οι μεμονωμένες ενισχύσεις, όσο και το συνολικό ποσό για οποιαδήποτε τριετή περίοδο παραμένει κάτω από τα όρια.

Με άλλα λόγια, οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις, που τα Κράτη-Μέλη, πρέπει να δράσουν γρήγορα, με ειδική τεκμηρίωση, που να τις δικαιολογεί.

Ενώ σύμφωνα με τους κανονισμούς οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περιόδους σοβαρής κρίσης και για πολύ ειδικούς σκοπούς, π.χ. για να συμβάλουν στην πρόληψη ή στην εξάλειψη ασθενειών των ζώων αμέσως μόλις εκδηλωθεί κάποια εστία ή για την αποζημίωση γεωργών για ζημίες, που προκαλούνται από αίτια, τα οποία δεν προστατεύονται δυνάμει της ενωσιακής ή της εθνικής νομοθεσίας.

Κατόπιν τούτων κι επειδή:

-Τα χρήματα του κανόνα για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας είναι συγκεκριμένα και ως εθνικά, η χρηστή διαχείριση τους είναι επιβεβλημένη

-Το πολύτιμο αυτό κοινοτικό εργαλείο επί ημερών σας έχει καταστρατηγηθεί

-Ο κανόνας για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας δεν σημαίνει απουσία κοινοτικής επαγρύπνησης, με άλλα λόγια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αφήνει το καθεστώς στην τύχη του αλλά στέλνει κατά καιρούς ελεγκτές για να επαληθεύσουν την ορθότητα εφαρμογής του Κανόνα

Αναφέρω ενδεικτικά τις υποθέσεις του Ε. Δικαστηρίου T-527/13 και C-345/02, που αφορούν κατάχρηση του κανόνα

-Προφανώς ο κανόνας για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας δεν έχει ρουσφετολογικό και επιδοματικό χαρακτήρα, κατά τις προσφιλείς πολιτικές της Κυβέρνησής σας «λίγα σε πολλούς» και προφανώς δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο για την εφαρμογή των Κυβερνητικών προεκλογικών πολιτικών σας

-Ο σχετικός κανονισμός, που υιοθετήθηκε πρόσφατα 2019/316, απαιτεί τη δημιουργία υποχρεωτικών κεντρικών μητρώων σε εθνικό επίπεδο 

Ερωτάσθε Κύριοι Υπουργοί:

1. Σε ποιες περιπτώσεις κρίσεων και ποια ποσά, ανά περίπτωση, έχουν δοθεί ως ενισχύσεις ήσσονος σημασίας την τριετία, που διανύουμε;

2. Ποια η αιτιολόγηση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κάθε περίπτωση;

3. Ποιο είναι το υπόλοιπο των χρημάτων, που απομένουν με βάση το όριο για τη χώρα μας για την αντιμετώπιση μελλοντικών σοβαρών κρίσεων;

4. Ποιες οι ενέργειές σας μέχρι τώρα για τη δημιουργία υποχρεωτικού κεντρικού μητρώου;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

 

 

 

Φωτεινή Αραμπατζή

Βουλευτής Σερρών ΝΔ

 

 

Διακοπή λειτουργίας Καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Ροδολίβος του Δήμου Αμφίπολης

Δημοσιευμένο στις 09 Απρίλιος 2019

 

elta-1


9/4/2019

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή με αφορμή την απόφαση των ΕΛΤΑ για κλείσιμο του καταστήματος Ροδολίβους του Δήμου Αμφίπολης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει από τις 7 Μαΐου 2019 το τοπικό Κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Ροδολίβος έχει εξαγριώσει τους κατοίκους της περιοχής.

Στην Έδρα του Δήμου Αμφίπολης, στην μεγαλύτερη σε πληθυσμό κοινότητα του Δήμου, οι πολίτες καλούνται να "πληρώσουν" μια ακόμη συνέπεια της επιζήμιας κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μιας πολιτικής, που απαξίωσε και βούλιαξε μια ακόμη δημόσια επιχείρηση.

 

Μια επιχείρηση, όπως τα ΕΛΤΑ, που τα ίδια κεφάλαιά της κατρακύλησαν από τα 50,6 εκατ. ευρώ το 2014 στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ το 2017, μια επιχείρηση, που επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2017 "έγραψε" ζημιές της τάξης των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ!

 

Με σημερινή μου Αναφορά ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό την ανάκληση της απόφασης.

 

Ως εδώ!».

FacebookTwitterYoutubeBlogger
Design by WebConstruction